Et kunstverk til å gå på.

Gulvet i hjemmet ditt bør betraktes som det kunstverket det virkelig er. Et kunstverk som man kan nyte hver eneste dag. Litt finere kunstverk er gjerne litt dyrere enn en reproduksjon.

Våre parketter ligger ikke og støver ned på et lager, men blir spesielt laget for deg som en ferskvare når du bestiller. Derfor kan du selv være med på å utforme det kunstverket som skal pryde hjemmet ditt.

 

Våre mest solgte parkett varianter av EIK og ASK. Derfor kan det være greit å vite litt mer om det gulvet du velger.

EIK er kongen blant skogens trær. De store krigsskipene på 1700 og 1800 tallet var bygget av solide eikematerialer. Eik er et av de aller mest robuste treslagene som finnes og einer seg derfor ypperlig som parkettgulv.

ASK er et blomstrende løvtre som kan bli hele 20-30 meter høye. Det sies at Odin i Norrøn Mytelogi skapte mannen ASKR av en gren fra asketreet. Ask einer seg meget godt til parkett på grunn av sin seighet og styrke.

Kjernen i våre lamellparketter er bygget opp som kryssfiner av furu eller bjerk.

Furutrærne som kan bli hele 40 meter høye har en kjerneved som er meget hard og solid, og gir god stabilitet for parketten.

Bjerk har ingen kjerneved, men er har hardhet fra ytterst til innerst. På grunn av sin spesielle hardhet og stabilitet benyttes bjerk som kjerne i våre dyreste parketter. Forøvrig benytter vi alltid bjerk som bunnsjikt på alle våre parketter også de som har furu mellomsjikt.

La våre kvalitetsparketter være basis kunstverket i hjemmet ditt.